CASEs

Rotterdamse Uitdaging

Bij Projectondernemers hechten we veel waarde aan maatschappelijke impact en streven we ernaar om elk jaar een pro bono bijdrage te leveren aan een MVO-project. In 2023 kwamen we via een goede doelenactie in contact met de Rotterdamse Uitdaging, een stichting die zich inzet voor het ondersteunen van MVO-initiatieven in Rotterdam, met als doel de samenleving mooier te maken.

Na een aantal verkennende gesprekken hebben we besloten om strategisch partner te worden van deze stichting. Dit partnerschap stelt ons in staat om onze expertise in te zetten voor projecten die een positieve verandering brengen.

Project M

Miranda, werkzaam bij Projectondernemers, brengt haar kennis en ervaring in projectmanagement mee en is sterk in het leggen van verbindingen. Ze is persoonlijk betrokken en begaan met vrouwen die geen menstruatieproducten kunnen betalen. Haar positieve en oplossingsgerichte aanpak komt goed van pas bij het ontwikkelen van workshops voor onze doelgroep.

Linda van der Windt

Voorzitter van de Rotterdamse Uitdaging

In 2024 hebben we ons gecommitteerd aan het leiden van Project M. Dit project richt zich op het tegengaan van menstruatiearmoede. Menstruatiearmoede is een probleem dat het dagelijks leven van veel meisjes en vrouwen aanzienlijk beïnvloedt. Het betekent dat sommigen niet naar school of werk kunnen, omdat ze geen toegang hebben tot de nodige menstruatieproducten. Dit probleem keert elke maand terug en beïnvloedt hun leven totdat ze in de menopauze komen.

Met Project M streven we ernaar om hier verandering in te brengen. Samen met de Rotterdamse Uitdaging willen we 100 vrouwen in Rotterdam voorzien van menstruatieproducten en hen ondersteunen met workshops die hun zelfvertrouwen en kennis vergroten. Op deze manier dragen we bij aan een toekomst waarin elke vrouw toegang heeft tot de basisbehoeften die zij nodig heeft om volwaardig deel te nemen aan de samenleving.

Meer weten? Neem contact met ons op en ontdek hoe je kunt bijdragen aan dit belangrijke initiatief.

Kom in contact

Bij Project Ondernemers staan we dagelijks klaar om je verder te helpen met jouw maatschappelijke uitdaging.

Recent cases

Onze meest voorkomende case..

We zorgen voor draagvlak bij het team en halen commitment op bij de opdrachtgever...

Afronding VRU project versterking crisisbeheersing

Door langdurige en complexe crises is een nieuwe crisisaanpak nodig, zoals blijkt uit COVID...

Project Gaza

Een project gericht op het verbeteren van de coördinatie en huisvesting voor evacués...