CASEs

Project Gaza

In november 2023 vond de kick-off plaats van de pilot ‘Coördinatie Huisvesting Evacués Midden-Oosten’, een project gericht op het verbeteren van de coördinatie en huisvesting voor evacués uit de Midden-Oosten regio. Deze pilot, die liep van 1 januari tot 1 juni 2024, had als doel om een effectieve en duurzame werkwijze te ontwikkelen voor de opvang van evacués.

Na de kick-off werd een startbijeenkomst gehouden met alle relevante stakeholders, waaronder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V), en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). De wekelijkse projectoverleggen zorgden voor een gestroomlijnde communicatie en samenwerking gedurende de pilot.

Judith – City Deal Gezonde & Gelukkige Steden i.o.

Jullie brengen rust, overzicht én inzicht via handige visualisaties.

Judith

GGD regio Utrecht

In de eerste maanden van 2024 werden drie workshops georganiseerd om waardevolle leerervaringen te verzamelen uit de evacuatie van Sudan. Deze inzichten vormden de basis voor de ontwikkeling van een nieuwe werkwijze, die tijdens een tussenevaluatie verder werd verbeterd. De definitieve werkwijze en de bijbehorende projectadministratie werden op 29 mei 2024 vastgesteld. Een dag later, op 30 mei 2024, werd de pilot succesvol afgerond met een positieve eindevaluatie.

Gedurende de pilot voerde Projectondernemers een aantal cruciale processtappen uit. Dit omvatte bilaterale besprekingen, het opstellen en versturen van agenda’s, het uitwerken van verslagen, bewaking van processen en actiepunten, en redactiewerk aan de eindproducten. Deze stappen droegen significant bij aan de voortgang, kwaliteit en maatschappelijke impact van de pilot, met belangrijke lessen voor toekomstige evacuaties.

Projectondernemers speelde een sleutelrol in de procesbegeleiding en -bewaking, de aansturing van het projectteam en het opstellen van planningen en eindproducten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, directie Wonen, trad op als opdrachtgever, terwijl de Veiligheidsregio Utrecht, Opvang Support, fungeerde als opdrachtnemer. Projectondernemers voerde de opdracht uit namens de VRU.

Meer weten? Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen bij complexe projecten.

Kom in contact

Bij Project Ondernemers staan we dagelijks klaar om je verder te helpen met jouw maatschappelijke uitdaging.

Recent cases

Onze meest voorkomende case..

We zorgen voor draagvlak bij het team en halen commitment op bij de opdrachtgever...

Rotterdamse Uitdaging

Een maatschappelijke opdracht waarbij we pro bono een bijdrage leveren aan de Rotterdamse Uitdaging...

Afronding VRU project versterking crisisbeheersing

Door langdurige en complexe crises is een nieuwe crisisaanpak nodig, zoals blijkt uit COVID...