CASEs

Onze meest voorkomende case..

Regelmatig krijgen wij de vraag:

“We hebben veel plannen liggen en documenten uitgewerkt, maar het lukt ons niet om echt resultaat te maken. We hebben al wel een project/programma, maar dat levert onvoldoende. Kunnen jullie ons helpen?”

In het eerste gesprek met de opdrachtgever zoomen wij dan in op de context, de problemen die worden ervaren, maar vooral de weg eruit: welke impact zou je willen maken? Dat is voor ons de sleutel om verder te gaan!

De volgende stap is aan de slag gaan met de betrokkenen. Soms is dat een team, soms is er nog helemaal geen team. Wij gaan blanco de gesprekken in, gaan niet eerst alle teksten lezen. Dat vertroebelt. Wij gaan vanuit de gewenste impact via workshops toewerken naar de kern. Dat doen we soms met een OGSM, maar niet altijd. We betrekken het team bij de doelen, de strategie en de acties. Dat kan meestal al redelijk snel. De eerste schets is in een middag gemaakt. We maken daar een zo dun mogelijk plan van, bij voorkeur in een paar PowerPoint slides. Minder = meer. Heel belangrijk is om de rollen te verhelderen om zo te werken vanuit een zuivere rolverdeling en governance.

We zorgen voor draagvlak bij het team en halen commitment op bij de opdrachtgever. En dan beginnen we. Met werken aan het opleveren van resultaat. Daar waar resultaat langer nodig heeft, zorgen we voor een helder proces dat zicht geeft op wanneer resultaat er wel is.

Dit is de manier waarop wij strategie omzetten naar actie en resultaat.

No results found.

Kom in contact

Bij Project Ondernemers staan we dagelijks klaar om je verder te helpen met jouw maatschappelijke uitdaging.

Recent cases

Rotterdamse Uitdaging

Een maatschappelijke opdracht waarbij we pro bono een bijdrage leveren aan de Rotterdamse Uitdaging...

Afronding VRU project versterking crisisbeheersing

Door langdurige en complexe crises is een nieuwe crisisaanpak nodig, zoals blijkt uit COVID...

Project Gaza

Een project gericht op het verbeteren van de coördinatie en huisvesting voor evacués...