Realiseren Noord/Zuidlijn

september 2017 – juli 2018

Help ons met de generale repetitie, waarin de organizational en operationeel readiness getoetst worden.

GVB exploiteert vanaf 22 juli 2018 de Noord/Zuidlijn. Om dit mogelijk te maken vond er in april-juni 2018 een generale repetitie plaats. Ik werk in dit programma mee als senior projectmedewerker aan het Support & Vergunningen project. Doel van dit project is om te zorgen dat alle geplande beproevingen soepel verlopen.

Tijdens de voorbereidende fase leg ik contacten met overheids hulpdiensten (OHD), de gemeente Amsterdam, de RAI en vele afdelingen binnen GVB. Ik zorg dat de OHD bij het project betrokken raken, dat de verzekering en vergunningen om orde zijn en dat de regelkamer op locatie wordt ingericht. Daarnaast ondersteun ik de projectmanager bij het opstellen en onderhouden van het projectbudget en richt ik een digitaal scrumbord in waarmee alle taken, die het team moet uitvoeren, beheren.

Tijdens de fase waarin we de tests uitvoeren zorg ik er als coördinator facilitair voor dat de catering op orde is, de mensen van het geluid hun werk kunnen doen en stuur ik de hostessen aan. Verder zorg ik dat de leiding de spullen heeft die ze nodig hebben om valide data op te halen. Daarnaast pak ik, samen met het team, alles aan wat nodig is om van de testperiode een groot succes te maken.

Onze rol: Senior projectmedewerker

Eindresultaat: Het is geslaagd. De testreizigers geven als feedback dat ze een leuke dag hebben gehad en het goed georganiseerd vonden en de GVB organisatie heeft het gevoel dat ze beter voorbereid zijn op het live-gaan van de Noord/Zuidlijn!