We zijn verhuisd!

Tijd voor een verandering

De werkzaamheden voor de dienstverlening van Projectondernemers worden hoofdzakelijk uitgevoerd op de werklocatie van de klant. Voor de ondersteunende taken en onderlinge afstemming was het Ondernemershuis in Capelle aan den IJssel 5 jaar lang een prima, flexibele en zeer betaalbare oplossing. Toch werd het tijd voor een nieuwe locatie als uitvalsbasis. Ondanks dat er meer online en vanuit huis wordt gewerkt, wil je ook op locatie even in afzondering kunnen werken, bellen of overleggen. Dat was met de opzet van het Ondernemershuis minder goed mogelijk. Er werd gezocht naar een passend alternatief.

Bijna ingehaald door de werkelijkheid

Op zondag 21 maart 2021 is het Ondernemershuis in Capelle zwaar beschadigd door een grote brand, die is overgeslagen vanuit een meubelzaak. Een buitengewoon vervelende situatie voor veel ondernemers uit dit complex. Omdat de brand het pand zwaar heeft beschadigd, kon pas na enkele weken worden vastgesteld wat de daadwerkelijke schade voor Projectondernemers was. Die bleek uiteindelijk gelukkig mee te vallen.

De schade aan het pand is wel zo groot dat het niet langer voor het doel inzetbaar is. Daarmee is ook een stukje historie verloren gegaan. Vroeger was hier het Military Surface Deployment and Distribution Command gevestigd. Het centrum verzorgde de logistiek voor het Amerikaanse leger buiten de Verenigde Staten en had ongeveer 200 werknemers, waarvan de helft Nederlands burgerpersoneel was in dienst van defensie. Inwoners van Capelle en omstreken herinneren zich nog wel dat het pand vroeger door militairen werd bewaakt en dat het terrein omgeven was door een groot hek.

Corona vroeg om herbezinning

Het meeste werk kan prima vanuit huis worden gedaan, daarvoor is een kantoor dus niet echt nodig. Wat wel nodig was: een inspirerende plek voor collega’s en als (project)werklocatie waarbij flexibiliteit en gemak voorop staat. Een omgeving die echt iets toevoegt aan het werken vanuit huis. Het oog was al gevallen op de Campus Delta in Capelle aan den IJssel.

Kort na de brand is er doorgepakt en is het huurcontract voor Campus Delta getekend. Danique, dochter van Ernst-Jan, heeft vanuit haar achtergrond en opleiding geholpen met de inrichting. Er is gekozen voor een werkruimte met twee zit-sta werkplekken en vooral een huiselijke uitstraling met een comfortabele bank en luie stoel. Op die manier worden gesprekken wat informeler. En als we willen vergaderen, dan kunnen we gebruik maken van de vergaderruimtes bij Campus Delta. Nieuwe werk- en ontmoetingsplek bevalt inmiddels goed en de omgeving is inspirerend zowel in het contact met klanten als om te werken aan projecten. Een mooie basis voor de ontwikkelingen die gaan komen.

Wat sprak aan in de dienstverlening van Campus Offices?

Wat opvalt als je de Campus Delta binnenloopt is de nette uitstraling: een inspirerende combinatie van huiselijkheid en zakelijkheid met een hoog afwerkingsniveau. Het Campus Offices concept is: “Wij geloven dat de ruimte waarin je opereert de ontwikkeling van jouw organisatie moet stimuleren. Dit doen wij door ruimte en inrichting modulair in te zetten. Wij bieden een kantooromgeving die zich aanpast aan de ontwikkelingen van jouw organisatie. Een omgeving waar naast werk ook ruimte is om te ontmoeten, bewegen, groeien en ontspannen.” Dit motto sluit mooi aan bij wat Projectondernemers beoogt te bereiken voor haar klanten: ontwikkeling van jouw organisatie. Er was gelijk een goede klik! Je hebt niet alleen toegang tot je eigen werkruimte, maar kunt all-in gebruik maken van verschillende ontmoetingsplekken, vergaderzaaltjes en ook locaties elders in het land.

Goede match voor collega’s en vernieuwde dienstverlening

Naast een goede werkplek en een plek om zowel informeel als formeel samen te werken, sluit de plek ook goed aan op de nieuwe dienstverlening. Zo ontwikkelde we, naast het op detacheringsbasis projecten en programma’s uitvoeren voor klanten, de morgen-start-vandaag aanpak. Een stappenplan dat bedrijven en instellingen helpt om via een kort cyclische aanpak, verbeteringen door te voeren en klaar te zijn voor de uitdagingen van morgen. Onze nieuwe plek biedt ruimte voor het organiseren van de workshops, één op één sessies of gewoon een plekje voor de nodige reflectie.

Ik wil komen kijken!

 

(Afbeelding: Projectondernemers)