Vasthouden of beginnen; essentialisme

Met een glimlach kijk ik terug op vakanties. Eerst een beetje stressen om alles weg te werken en tijdens de vakantie de belofte om mezelf straks niet op te laten jagen. “Dit jaar ga ik het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden”; mooie gedachte…. 

 

Waar hierboven “ik” staat zou ook heel goed “jij” kunnen staan. Want zeg zelf, komt dit je niet heel bekend voor? Of het de waan van de dag is, gebrek aan handjes, “moetjes” of escalaties, uiteindelijk word je al snel weer opgejaagd. 

 

Essentialisme 

Greg McKeown heeft daar een mooi boek over geschreven; Essentialisme met als ondertitel “niet meer alles moeten”. 

Bottomline? Het ligt aan jezelf. Jij bent degene die trouw “ja” zegt tegen allerlei verzoeken. Vergaderverzoek, tuurlijk ik ben erbij want ik word tenslotte gevraagd. Even een probleempje oplossen zodat de collega door kan, zeker! Extra project erbij, ehmm Ja. Even een document doorlezen van je collega… Moet ook gebeuren, toch. 

 

JA MAAR! 

Dat is juist waar de reset moet plaatsvinden. Want zolang je blijft denken dat alles in de soep draait als je niet helpt dan doorbreek je het “gejaag” zeker niet. 

 

JA, en… 

Precies, want wat brengt nee zeggen met zich mee. Je houdt focus op je werk, je creëert duidelijkheid bij je omgeving, je krijgt dingen af die ertoe doen en je behoudt je energie. Essentialisme gaat niet over één ding tegelijk doen, het gaat om niet alles tegelijk doen. Misschien lijkt het wel op de vier vakken die je bij de training timemanagement hebt geleerd (en bij gebrek aan tijd aan de kant hebt geschoven), maar dit is misschien nog wel meer een mindset dingetje. 

 

Eén prioriteit, twee prioriteit?!? 

Greg stipt het woord prioriteit ook nog even aan. Vanuit oudsher staat prioriteit gelijk aan één ding wat het belangrijkste is. Dus, “Wat is onze top 10 aan prioriteiten?” is een behoorlijke verbastering van dat principe. En het geeft ook weer dat we slecht zijn in het maken van keuzes. Dus onze omgeving werkt ook niet mee om het allemaal in toom te houden. 

 

En nu dan? 

Begin eerst eens met te bepalen of de vergadering waar je nu automatisch bij aansluit daadwerkelijk bijdraagt aan wat jouw opdracht is. Als een collega vraagt om iets voor hem of haar te doen, slik je automatische “ja” dan even in. Bepaal wat je niet kunt doen als je wel ja zegt. Want dat moet doorslaggevend zijn in je antwoord (en niet het plezieren van de vrager). 

 

Waardering 

Ook Greg voelde natuurlijk de druk om mensen om hem heen te helpen en vooral steeds “ja” te zeggen.  Maar bijzonder was dat hij met het toenemen van het aantal “nee’s” steeds meer waardering kreeg voor wat hij allemaal wel deed. Er ontstond begrip en wat moest gebeuren kwam af. Dus even doorbijten is wel het advies 

 

En voor mijzelf? 

Ik denk af en toe terug aan het moment dat een leidinggevende zei “Mooi dat je iedereen geholpen hebt, maar hoe zit het met je eigen werk”. Het is al erg lang geleden, en weet nog dat ik geïrriteerd was door die opmerking. Ik vond het zelfs ondankbaar. Maar misschien had die leidinggevende toch wel gelijk. Het boek van Greg McKeown helpt in ieder geval om dit weer even scherp te maken. 

 

“Leon, kan jij een blog schrijven over een boek wat je recent hebt gelezen en waarvan je denkt dat het andere mensen kan helpen?” Ja hoor, doe ik, ehmmm 😉 

  

Merk jij dat je opgejaagd wordt in je werkomgeving? Heb je een goede manier gevonden om hier mee om te gaan, of wil je eens praten over dit onderwerp? Mail me gerust op leon@projectondernemers.nl 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Projectondernemers B.V.
Lylantse Plein 1
2908 LH Capelle a/d IJssel

085 303 58 64
contact@projectondernemers.nl

kvk 62293613
btw NL854750253B01

1

Routebeschrijving in Google Maps