Thuiswerken: méér dan een andere werkplek

Tijdens het webinar ‘Hoe ziet mijn werk eruit ná Corona’ dat georganiseerd werd door inQuisitive en Projectondernemers was de bevlogen Dick Stegeman aan het woord. Met zijn bedrijf iHomer is hij het voorbeeld dat je geen traditionele kantooromgeving nodig hebt om een succesvolle organisatie te hebben. Het webinar ging over de vraag hoe je na de Coronaperiode verder gaat. En met de tips van Dick konden de vele deelnemers bedenken waar dit hun eigen organisatie of die van hun opdrachtgevers zou kunnen helpen.

Normaal?

De basisvraag is natuurlijk of je na Corona weer op de oude voet doorgaat, of dat je ontdekt hebt dat het oude normaal niet persé normaal is. Want voor Corona was het voor veel bedrijven totaal geen optie om medewerkers vanuit huis te laten werken, terwijl dat nu onder ‘dwang’ wel moest. En verrassend genoeg konden veel bedrijven met en masse thuiswerkende collega’s opvallend goed doorwerken.

We in plaats van ze

Wat speelt er dat bedrijven hier eerder niets in zagen? De hele filosofie van iHomer is gebaseerd op gelijkwaardigheid, onderling vertrouwen en verantwoordelijkheid. Wat dit bedrijf doet is niet zomaar te kopiëren naar ander bedrijven. Wel toont hun filosofie aan dat veel bedrijven nog zijn ingericht op grond van de oude hiërarchische modellen en dat deze bedrijven ‘voor en over de ander denken’. En daar zit voor veel traditionele bedrijven angst als hun werknemers (‘deelnemers’ bij iHomer) niet in beeld zijn. Want hoe weet je dan of men wel aan het werk is, hoe het werk gedaan wordt en of er geen onreglementaire zaken gebeuren?

Verbinding blijft nodig

En ook iHomer snapt dat medewerkers elkaar graag af en toe opzoeken. Daarvoor is er het clubhuis in plaats van een traditioneel kantoor. Niet om zakelijke vraagstukken te bespreken, maar om verbinding te hebben, te leren van elkaar en inderdaad ook voor een stuk gezelligheid. Dat kost productiviteit als je in oude modellen denkt, maar in combinatie met meer efficiëntie in het dagelijks werken verlies je uiteindelijk niets.

Kracht van samen

Die tips van Dick? Eén die voor traditionele bedrijven snel toepasbaar is, is dat hun teams onderling de hele dag online zijn. Camera’s en microfoons staan aan en open, zodat je net als op de werkvloer betrokken bent en meekrijgt wat er speelt. Dat is nl. wat in de Corona tijd echt wordt gemist: het tussentijds afstemmen, informatie uitwisselen en elkaar vooruithelpen. En wie dat een inbreuk vindt, het is op het werk niet anders. Daar ziet en hoort iedereen je ook de hele dag om je heen. Het tool Discord wat iHomer gebruikt biedt ook de mogelijkheid om met een aantal personen even in een andere digitale kamer te zitten zodat je kunt overleggen zonder de andere te storen. Dus de voordelen van samenzijn, maar zonder de noodzaak om allemaal op hetzelfde moment in dezelfde ruimte te zitten.

E-mail? Liever dialoog!

Een andere tip, niet zo zeer gekoppeld aan het thuiswerken, zou bij meer bedrijven standaard moeten zijn. Stop met e-mailen! We denken met zijn allen dat als we een e-mail sturen, de andere verplicht is om hier zo snel mogelijk op te reageren. En een herinnering via e-mail is helemaal uit den boze, daar wordt de stapel ongelezen e-mails alleen maar nog groter van. En e-mail is dan ook nog eens een hele slechte manier van dialoog voeren, want daarvoor is het handig om vragen te stellen, te luisteren, door te vragen en te antwoorden. Knappe prestatie als je dat een beetje efficiënt in een e-mail doet. Ga het gesprek (online) aan om snel te schakelen.

Verder dan alleen een andere werkplek

Het webinar had een mooie opbouw, waar vanuit de filosofie van iHomer verteld werd hoe je als bedrijf kunt werken. Het ging veel verder dan werken vanuit huis, maar raakt wel belangrijke vraagstukken over hoe je omgaat met samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. Ik nodig je dan ook van harte uit om even tijd vrij te maken om de opgenomen sessie te bekijken.

 

Ik wil het webinar bekijken

 

Natuurlijk ben ik benieuwd wat jouw uitdagingen zijn met werken op afstand en of de tips van Dick je geholpen hebben. Ik ga graag (online) met je in gesprek om eens wat ervaringen uit te wisselen. Bel of mail me gerust: leon@projectondernemers.nl / 06-28938485.

(Afbeelding: Kate Sade via Unsplash)