Tegenmacht

Het woord tegenmacht is de afgelopen weken regelmatig in het nieuws te horen geweest. Het woord is door CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt gebruikt in het verband van politieke affaires. Volgens Omtzigt moeten burgers beter worden beschermd tegen de overheid en moet er meer tegenmacht in de democratie komen. Hij gaf aan het tijdelijk rustiger aan te gaan doen, omdat zijn noeste arbeid hem onder de huid is gaan zitten.

Tegenmacht: een intrigerend woord

Het woord herken ik ook uit mijn dagelijkse praktijk als programmamanager. Ik zal niet verder ingaan op de betekenis van het begrip tegenmacht in democratische zin, dat heeft Pieter Omtzigt al gedaan. Tegenmacht of tegenkracht herken ik vooral als instrument om balans te houden.

Tegenmacht van ontspanning = scherpere werkhouding

Voor mij persoonlijk geldt dat dit juist nu ontzettend belangrijk is. De weken vliegen voorbij. Het werken op het thuiskantoor heeft ongekende voordelen, maar eerlijk is eerlijk: de dagen lijken wel wat op elkaar. Juist nu schreeuwt mijn innerlijk systeem (en gezinsleden ook trouwens) om ontspanning. Lekker even tennissen, vissen, hardlopen of gewoon in het zonnetje in de tuin een kop koffie drinken. Als je niet luistert naar dat innerlijke systeem, dan zijn er externe factoren die dat doen. Reacties van vrienden, je gezinsleden of bijvoorbeeld een boek dat je ogen opent. Voor mij is dit een vorm van ‘tegenmacht’ die de ‘macht van werk’ in mentaal en fysiek opzicht neutraliseert. Het resultaat is een  scherpere werkhouding en nieuwe inzichten.

Tegenmacht in teams = sterke tactiek

Als je samenwerkt in teams bestaat soms de neiging de mensen uit te kiezen die makkelijk in de omgang zijn. Mensen die dezelfde soort handleiding hebben als jezelf. Het is voor de kracht van teams ontzettend belangrijk als macht en tegenmacht gecombineerd worden. Als je een team leidt, is tegenmacht onontbeerlijk om sterke besluiten te nemen en goede tactiek te ontwikkelen. Tegenmacht behoed je voor vooringenomenheid of een doodlopende koers. Tegenmacht kun je op allerlei manieren organiseren. Binnen je team, door te luisteren naar tegenargumenten en er wat mee te doen. Maar ook buiten je team, door bijvoorbeeld onafhankelijke toetsing.

Tegenmacht in organisatie = sterke strategie

Tegenmacht kun je organiseren in een de vorm van een stuurgroep, MT, bestuur of iets anders. Door daar actief gebruik van te maken en het niet als verantwoordingsorgaan te zien, maak je je strategie sterker. Door tegenmacht vanuit verschillende hoeken in te brengen, voorkom je dat je eenzijdige keuzes maakt in strategie. En het levert draagvlak op voor je strategie vanuit de gelederen die zien dat hun kritische geluid meegewogen is.

 

Wat betekent tegenmacht voor jou en hoe zet jij het in?

 

(Afbeelding: Elena Mozhvilo via Unsplash)

 

Ik wil ook tegenmacht