Mijn ideale vergaderzaal

Mijn ideale vergaderzaal

Volgens de definitie van Van Dale staat vergaderen voor bijeenkomen om iets te bespreken, om besluiten te nemen. Voor corona vergaderde ik vooral in muffe zaaltjes waarbij deelnemers achter hun laptop deelnamen aan een overleg. Tijdens corona is het vooral met elkaar op een beeldscherm. Heel functioneel en to the point. Ik heb daar helemaal geen probleem mee en ik ben blij dat het kan. Zo af en toe is er meer nodig dan Teams om elkaar goed te begrijpen en te werken aan verbinding.

Via deze blog deel ik mijn favoriete ontmoetingsplek. Je kunt er een uur wandelen zonder dat je andere mensen tegen komt. Het zijn de bossen van Austerlitz, de Leusderheide en het landgoed Den Treek Henschoten. Echt de moeite waard. Bij het pannenkoekenhuis Bergzicht (Doornseweg 23, Woudenberg) kun je eventueel je auto parkeren en na de wandeling genieten van lekkere koffie-to-go of iets anders. Ook tijdens de beperkingen die nu gelden.

Naast de mooie omgeving werkt wandelend praten ook erg goed. De beweging is goed, je hebt een goede doorbloeding. Je lichaam, je geest: alles werkt gewoon net even wat beter door de frisse buitenlucht en het bewegen. Door de activiteit raak je energie kwijt, maar je laadt ook weer op. Tijdens het wandelen is er meer vrijheid in het spreken en komen thema’s aan bod die je makkelijker zo bespreekt dan in een zaaltje. Ik heb nog geen ervaring opgedaan met wandelen met meer dan één gesprekspartner per wandeling en ben wel benieuwd naar ervaringen van anderen op dit punt.

Van mede-wandelaars (klanten, collega’s) hoor ik terug dat zij deze wandelingen ook waarderen. De afwisseling van de werkomgeving doet ook hen goed. Ik hoor terug dat zij gesprekken productief vinden en dat er meer diepgang in het gesprek zit. Ze geven terug dat het een ideale manier is om te brainstormen.

Naast de verbinding en de waarde van de ontmoeting, levert het voor mij ook een rustpunt op tijdens mijn werkdag. Heen- en terugrijden met mooie muziek of een lekkere podcast voegt echt wat toe.

(Afbeelding: Ernst-Jan Rutjes)

 

Ik wil ook wandelen