Meestromen of tegenstribbelen

Meebewegen of tegenstribbelen?

Als 2020 ons iets heeft geleerd, dan is het wel de illusie van planbaarheid. Je begint het jaar met een jaarplan en concrete doelen en 2 maanden later is het volle bak Corona. Boeiend en ingewikkeld tegelijk. Responding to change heeft een volledig nieuwe betekenis gekregen. Je hebt vaardigheden ontwikkeld die van cruciaal belang zijn om toekomstige ontwikkelingen het hoofd te bieden. Want wie denkt dat er na Corona en de vaccinatiecampagnes weer rustige tijden aan zullen breken, heeft het misschien wel mis. Er circuleren mooie illustraties op internet en wie weet, is dit wel onze realiteit! Neem je rond de feestdagen wat tijd voor reflectie op 2020? Deze blog kan je wellicht helpen!

Doordenker 1: welke leiderschapskeus maak jij voor 2021?
Je leiderschap bepaalt het vermogen om adequaat om te gaan met impactvolle veranderingen waar je niet om hebt gevraagd en die je niet hebt gepland. Empatisch vermogen en dienstbaarheid zijn cruciaal om signalen op te pikken, verbinding te houden en de juiste richting te kiezen. Ergens las ik deze week “ego is uit, feminien gedreven leiderschap wint terrein”. Met natuurlijk Donald Trump en Jacinda Ardern als uitersten van het spectrum. Deze week had ik een mooi gesprek waarin iemand begon met het delen met een voor hem beladen familieverhaal. Een mooi gesprek volgde en het “zakelijke” deel ging ineens veel gemakkelijker. Welke toekomstbestendige leiderschapskeus maak jij voor 2021 en wat wil je hierin ontwikkelen voor 2021?

Doordenker 2: welke nieuw ontwikkelde vaardigheden van 2020 wil je behouden?
Iedereen is in 2020 omgeschakeld naar een andere realiteit. Thuiswerken, andere verbindingen tussen mensen, markten die op slot gingen en nog veel meer. Iedereen heeft hierin zijn eigen keuzes gemaakt. Sommigen pakten goed uit, andere wellicht minder waarop weer nieuwe keuzes volgden. Voor de meesten ging dit in een super hoog tempo. Het valt me op dat veel mensen die ik spreek in december meer met reflectie bezig zijn dan ooit tevoren en dat het ook nodig is. En dit is ook nodig: jouw aanpassingsvermogen in 2020 gaat je ook helpen in 2021 en verder.
Wat heeft in positieve zin bijgedragen aan jouw aanpassingsvermogen en je organisatie in 2020? Wat wil je vasthouden?

Doordenker 3: welke ballast gooi je weg?
Door de pandemie werd het ineens helder wat belangrijk was en wat niet. Zowel in ieders privé leven, als op het werk. Hierdoor ontstaat ook zicht op ingesleten patronen en routines die ineens onbelangrijk bleken of geen waarde toevoegden. Onder het motto “niet stapelen, maar kiezen” is het een overweging waard om hier eens verder over na te denken.
Wat is ballast voor jezelf of je organisatie en gooide je weg of wil je alsnog weggooien?

(Afbeelding: EcoMatcher)