1. Denk niet vanuit oude rollen – We noemen het Scrum, maar doen we ook Scrum?

Serie: We noemen het Scrum, maar doen we ook Scrum?

Agile werken, waarom zou je nog anders doen? Pak scrum als framework en alles wordt beter beheersbaar, teams werken als één geheel en voegen waarde toe die er toe doet voor de stakeholders. Toch? Scrum heeft zeker toegevoegde waarde, als het tenminste goed geïmplementeerd is. Want vaak zien we de reguliere projectaanpak verstopt in de elementen van scrum. Zonde, want dan pak je niet de kracht die beschikbaar is.

In deze serie artikelen neem ik jullie mee in een aantal valkuilen die we in de praktijk veel zien. Voor degenen die nog niet bekend zijn met scrum probeer ik met de “Scrum 101” steeds een stukje achtergrondinformatie te geven.

 

Scrum 101

Nog niet bekend met scrum? Even een zeer globale uitleg.

  • Complex en aan verandering onderhevig

In complexe situaties is het eigenlijk onmogelijk om vooraf alles in kaart te brengen. En nog belangrijker, na verloop van tijd is de kans groot dat allerlei aannames en eerder bedachte oplossingen gedeeltelijk of in zijn geheel zijn achterhaald. Scrum maakt deze situaties overzichtelijker en beter beheersbaar. Hoe?

  • Wat levert nu de meest toegevoegde waarde op?

Binnen een bedrijfsvraagstuk hebben stakeholders allerlei zaken die ze graag opgelost zien. Deze worden allemaal globaal benoemd en in volgorde van meest toegevoegde waarde op de wensenlijst (product backlog) geplaatst. Het afstemmen en prioriteren doet de product owner. Alleen de wensen (product backlogitems) met de hoogste toegevoegde waarde worden voorzien van meer detail. Hier komt ook het development teamin beeld. Zij bevragen de product owner over het daadwerkelijke doel van de wensen en helpen de complexiteit en tijdsinspanning in te schatten.

  • Kort cyclisch werken

In het scrum framework wordt gewerkt met korte, vooraf vastgestelde tijdsblokken (sprints) van maximaal 4 weken. In iedere sprint wordt een aantal product backlogitems opgepakt door het development team. Dit team heeft al de benodigde disciplines om tijdens de sprint de geselecteerde wensen (sprintbacklog items) om te zetten naar een potential releasable increment. Er wordt dus iets opgeleverd wat je daadwerkelijk functioneel zou kunnen gaan gebruiken.

  • Korte feedbackloop

Aan het eind van een sprint krijg je al terugkoppeling van de stakeholders over hetgeen is opgeleverd. Je kan dus direct schakelen op basis van de ervaring die ze hebben. En, er wordt aan het einde van de sprint ook stilgestaan bij het proces. Zo kan je in de volgende sprint al verbeteringen doorvoeren in je aanpak.

  • Verfijnen en toetsen

Tijdens de sprint wordt voorbereidend ook weer naar de product backlog gekeken. Wat zal voor de komende sprint de meest toegevoegde waarde opleveren? En er wordt detail aangebracht in die wensen. Maar ook wordt gekeken of alle wensen nog steeds relevant zijn. Want je leert steeds meer over wat er nu echt toe doet en wat eigenlijk minder belangrijk is.

  • Zelfsturing.

Een belangrijk element van het development team is zelfsturing. Hierin worden ze begeleid door de scrum master. Deze zorgt voor het goede verloop van het proces en helpt het team zich te ontwikkelen.

  • Incompleet

Deze beschrijving is geenszins bedoeld om volledig te zijn maar slechts als een eerste introductie.

 

Wie ben ik nou eigenlijk in de nieuwe aanpak?

“Ben ik als projectleider binnen het scrum framework nou product owner of scrum master?”. We hebben al snel de neiging om te zoeken waar onze bestaande rol ligt binnen een nieuwe aanpak.

Tip! Kijk welke eigenschappen er nodig zijn binnen de nieuwe aanpak en bepaal wie dit biedt.

  • Visie, stakeholder management en enthousiasmeren

Binnen scrum is de product owner degene die een goede visie heeft over wat er moet komen. De product owner vertaalt binnen deze visie, met input van alle stakeholders, wat functionele wensen zijn. Hij zorgt ook dat de wensen geprioriteerd worden, waarbij hij de mate van toegevoegde waarde van de wens als leidraad neemt. Dat betekent dat de product owner ook richting stakeholders de verwachtingen moet managen. Want sommige wensen krijgen een lagere prioriteit of worden zelfs helemaal niet ingewilligd. Richting het development team brengt de product owner het enthousiasme over. Dat zorgt namelijk voor betrokkenheid en helpt het belang te voelen van het vraagstuk wat er ligt.

Vanuit de scrum optiek is de optimale invulling van de product owner rol die van een ondernemer. Dat geeft wel aan dat het veel verder gaat dan het inventariseren van functionele wensen.

  • Lef, multidisciplinair en eigenaarschap

Het development team staat opgesteld om er samen voor te zorgen dat de functionele wensen omgezet worden naar een functioneel werkend resultaat. Je neemt binnen dit team zeker je expertise mee, maar bent niet alleen in beeld als jouw specifieke expertise nodig is. Met alles wat er gedaan moet worden gaat het team samen aan de slag. Het development team heeft met de functionele wensen kaders, maar bepaalt zelf hoe deze wensen uiteindelijk vorm krijgen. Ze krijgen dus zeker geen uitgewerkt plan en er wordt veel initiatief verwacht.

  • Proces, teamdynamiek en coaching

Het framework van scrum is niet complex, maar je hebt wel te maken met professionals die samen moeten werken in een afwijkende aanpak. De scrum master begeleidt het team, waarbij de mate van de teamvolwassenheid binnen de scrum aanpak de zwaarte bepaalt. Belangrijk is dat de scrum master het team helpt groeien in de aanpak. Dus wel signaleren en benoemen, maar niet de oplossing bieden. Want teveel ontzorgen kan de zelfsturing binnen het development team teniet doen. Ook binnen de organisatie heeft een scrum master een belangrijke rol. Want de afstemming binnen de organisatie en het managen van verwachtingen hierbinnen, zijn mede bepalend voor hoe succesvol scrum wordt toegepast.

Zit je meer op de inhoud of ben je meer van het proces? Schakel je graag met stakeholders of werk je graag aan de ontwikkeling van mensen? Laat de vertrouwde rollen vanuit projectmatig werken los en kijk eens in welke rol jij het beste past.

Nog steeds niet helemaal zeker waar jouw kracht binnen scrum ligt? Neem dan gerust contact op, ik denk graag een keer vrijblijvend met je mee.

leon@projectondernemers.nl– 06-28938485

Afbeelding: Daniel Falk from Noun project

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Projectondernemers B.V.
Lylantse Plein 1
2908 LH Capelle a/d IJssel

085 303 58 64
contact@projectondernemers.nl

kvk 62293613
btw NL854750253B01

1

Routebeschrijving in Google Maps